top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraZotavení Brno

Registrace do výcviku v recovery koučování 2020 otevřena!


1a) Prožili jste destruktivní závislost a daří se vám ji překonávat?


1b) Trápili jste se závislostí někoho z vašich blízkých a nacházíte pro sebe cestu, jak to lépe zvládat?


2) Chtěli byste pomáhat druhým, kteří zažívají něco podobného?


Pokud jste odpověděli na jednu z variant první otázky ANO a na druhou otázku taky ANO, tak právě pro vás je otevřen již druhý běh výcviku v recovery koučování, o němž se více dozvíte ZDE.


Jedná se o unikátní vzdělávací program pořádaný Společností Podané ruce a skupinou Zotavení Brno tvořený pěti víkendovými setkáními v krásné přírodě Moravského krasu nedaleko Brna, který navazuje na tradice „zraněných léčitelů“. Ti, kterým léčivá síla lidských vztahů pomohla překonat životní útrapy, jsou často schopni tuto sílu dál předávat. Výcvik jim pomáhá získat nejen specifické dovednosti, ale především větší sebejistotu a poznání vlastní jedinečné schopnosti pomáhat druhým.


Na podzim se na chatě u Ochozu u Brna loučilo 18 prvních recovery koučů v ČR a podobný počet je snad doplní i letos. V čem bude ročník 2020 jiný?


Především v tom, že program budou mít daleko víc v rukou lidé s vlastní zkušeností se závislostí a zotavením, tedy recovery koučové samotní. Peer lektorka loňského běhu, Sylva Klašková, utvoří hlavní lektorskou dvojici s absolventkou výcviku Johanou Břešťákovou a takřka na každém výcvikovém setkání se jako host objeví někdo z loňských absolventů. Profesionální podporu budou tvořit Markéta Čtvrtečková a Adina Kleinová, představení základů profesionálního koučování se ujme Martin Boxan, nácviku dialogických dovedností a úvodu do etiky potom lektor loňského běhu, Pavel Nepustil.


Výcvik bude také delší, a to o dvacet hodin. Je to proto, aby bylo víc prostoru jít v některých tématech do hloubky a aby bylo možné více pozornosti věnovat tématům, na něž nezbylo loni tolik času. Například etickým otázkám anebo duševní hygieně.


A v čem bude letošní ročník stejný? Těžko říct. Ale v jedné zásadní věci snad ano: Podané ruce opět požádaly Magistrát města Brna o finanční podporu a v případě schválené dotace bude kurz pro účastníky bezplatný, dokonce i s příspěvkem na ubytování a hlídáním dětí.


Tak neváhejte, a pokud je toto nabídka pro vás, registrujte se!

763 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page